Åpne forelesninger om sosiale medier

Forelesningene i DIKULT110: Kommunikasjon i sosiale medier er åpne for alle, og helt gratis. De som ønsker å ta hele emnet og få studiepoenguttelling for det må melde seg opp til eksamen hos UiB, følge øvinger i tillegg til forelesningene, og levere en vurderingsmappe.

Her er innholdet i de åpne forelesningene:

mandag 30. august: LYTT
kl 9:15-12:00, Jekteviksbakken 31, Auditoriet

Etter denne forelesningen vet du hva sosiale medier er og hvor de kommer fra. Du får også et overblikk over tekniske hjelpemider for å lese sosiale medier, som RSS, lenker og aggregatorer. Vi kommer til å diskutere hvordan sosiale medier fungerer som tekster, og hva som kjennetegner gode bidrag til sosiale medier. (Gjest: Astrid Valen-Utvik fra VU)

onsdag 1. september: FORTELL
kl 9:15-12:00, Jekteviksbakken 31, Auditoriet

I denne forelesningen snakker vi om hvordan man skal skrive for sosiale medier, og om retningslinjer som kan være aktuelle for bedrifter. Vi snakker også endel om fallgruber og om personvern – men også om det positive ved å dele av seg selv, for sosiale medier fungerer bra som personlige og subjektive samtaler.

fredag 3. september: DELTA
kl 9:15-12:00, Jekteviksbakken 31, Auditoriet

Hvordan skal man så få andre til å bli engasjert i de samtalene du prøver å starte i sosiale medier? Hva engasjerer? Hva fungerer? Vi ser på gode eksempler, diskuterer hvorfor noe går bra og hvorfor noe ikke slår an. Og hva med det etiske i dette – når slår dugnaden over i kommersiell utnytting? (Gjest: Linn Søvig forteller litt om Friele kaffes erfaringer med Facebook m.m.)

Forelesningene finner sted i Jekteviksbakken 31, med inngang fra Torborg Nedreaasgate. Inngangen er merket med UiB sitt logo, men døren er låst, så vær presis! Her finner du et kart.

Slik finner du forelesningsssalen når du går fra Sydneshaugen skole eller HF-bygget. Merk at inngangen er fra Torborg Nedreaasgate selv om adressen er Jekteviksbakken 31.