Blogger hvor du kan lese mer om sosiale medier

Her er noen gode blogger om sosiale medier som du kan sjekke ut. Dersom du liker dem, legg dem til RSS-leseren din, som du lærer å sette opp i første øvingstime.

Norske blogger:

  • NRKbeta: NRKs sandkasse for teknologi og nye medier. Mye spennende, gode analyser og stadige nye funn.
  • Sosialkontoret: En blogg om strategi og måling for sosiale medier
  • Kuttisme.no: Et mantra for effektive nettsteder. «Kuttisme er en fagblogg om søkemotor- markedsføring, e-postmarkedsføring, brukervennlighet, konverteringsrate, webutvikling og webanalyse.»
  • Metronet er et firmablogg jeg fikk anbefalt på Twitter, om Google-analyse og markedsføring.

Engelskspråklige blogger:

  • Mashable: Hyppige poster om alt nytt som skjer innen sosiale medier. Du kan finne interessante ting i arkivene om du leter etter noe spesielt.
  • ReadWriteWeb: litt dypere analyse

Generelt: Sonitus Magasin håndplukker gode norske bloggposter – her finner du mye bra lesestoff! Det fins selvsagt mange flere gode blogger – legg gjerne igjen en kommentar med din favoritt!

Bilde av en kvinne som ber deg komme inn i skjermen

Det er mange som vil dele av sin kunnskap om sosiale medier, og du finner mye bra stoff på nettet. Bildet er laget av Flickr-brukeren Elven*Nicky, og er lisensiert som Creative Commons Attribution 2.0 Generic.

Om forfatteren

Jill Walker Rettberg er professor i digital kultur på Universitetet i Bergen. Hun forsker på hvordan vi forteller historier på nettet, i sosiale medier og på andre måter, og har blogget på jill/txt siden oktober 2000. Du finner henne også på Twitter som @jilltxt.