Kategorier
Gode eksempler

Blogger hvor du kan lese mer om sosiale medier

Her er tips til noen blogger jeg leser om sosiale medier. Det er mange flere, legg igjen kommentarer med dine favoritter!

Her er noen gode blogger om sosiale medier som du kan sjekke ut. Dersom du liker dem, legg dem til RSS-leseren din, som du lærer å sette opp i første øvingstime.

Norske blogger:

  • NRKbeta: NRKs sandkasse for teknologi og nye medier. Mye spennende, gode analyser og stadige nye funn.
  • Sosialkontoret: En blogg om strategi og måling for sosiale medier
  • Kuttisme.no: Et mantra for effektive nettsteder. «Kuttisme er en fagblogg om søkemotor- markedsføring, e-postmarkedsføring, brukervennlighet, konverteringsrate, webutvikling og webanalyse.»
  • Metronet er et firmablogg jeg fikk anbefalt på Twitter, om Google-analyse og markedsføring.

Engelskspråklige blogger:

  • Mashable: Hyppige poster om alt nytt som skjer innen sosiale medier. Du kan finne interessante ting i arkivene om du leter etter noe spesielt.
  • ReadWriteWeb: litt dypere analyse

Generelt: Sonitus Magasin håndplukker gode norske bloggposter – her finner du mye bra lesestoff! Det fins selvsagt mange flere gode blogger – legg gjerne igjen en kommentar med din favoritt!

Bilde av en kvinne som ber deg komme inn i skjermen
Det er mange som vil dele av sin kunnskap om sosiale medier, og du finner mye bra stoff på nettet. Bildet er laget av Flickr-brukeren Elven*Nicky, og er lisensiert som Creative Commons Attribution 2.0 Generic.

Av Jill Walker Rettberg

Jill Walker Rettberg er professor i digital kultur på Universitetet i Bergen. Hun forsker på hvordan vi forteller historier på nettet, i sosiale medier og på andre måter, og har blogget på jill/txt siden oktober 2000. Du finner henne også på Twitter som @jilltxt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.