Kategorier
Samtaler

Gode bloggposter fra dere

Gode bloggposter fra studenter – om asymmetriske vennskap på Facebook, om «Power Friending» og mer.

Når jeg leser bloggene deres i Google Reader er nesten hver eneste post spennende – veldig bra blogging for tiden, dere! Her er noen av postene jeg har kost meg med i formiddag:

  • Holly følger siden «Sosiale medier Norge» på Facebook og fikk tips der om en debatt om sosiale medier på TV2 i går kveld – og rapporterer. Debatten handlet om asymmetriske vennskap på Facebook – bør en sjef være venn med sine ansatte, eller en lege med sine pasienter? (Eller en foreleser med sine studenter?) Hollys diskusjon er god, gå og les og kommenter hos henne eller fra din egen blogg! Holly har også en god post om hva sosiale medier egentlig er, med masse lenker både til medstudenter og til eksterne kilder – bra jobbet, Holly!
  • Bård fant en bok om «Power Friending» – LOL! (Men det menes vel seriøst…)
  • Karina skriver om hvordan velmenende reklamekampanjer kan fullstendig avspores i sosiale medier – dette er kjempespennende, jeg underviste om remix i fjor og vi fant mye sånt.
  • <

  • Aleksander lenker til en artikkel om 50 cents bruk av Twitter – som har vært nokså ekstrem i det siste. Kanye West er en annen som nylig brukte Twitter som en form for terapi – men også som en måte å kommunisere direkte med publikum i en verden hvor han opplever at media vrir på alt han sier og gjør. Hvorvidt det funker får du selv dømme.
Power Friending - bok av Amber Mac
En bok av Amber Mac.

Av Jill Walker Rettberg

Jill Walker Rettberg er professor i digital kultur på Universitetet i Bergen. Hun forsker på hvordan vi forteller historier på nettet, i sosiale medier og på andre måter, og har blogget på jill/txt siden oktober 2000. Du finner henne også på Twitter som @jilltxt.

Ett svar til “Gode bloggposter fra dere”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *